3ος Φοιτητικός Διαγωνισμός ΕΚΕ

Περιγραφή Διαγωνισμού

Το CSR HELLAS, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις στο διάλογο για την υιοθέτηση μιας περισσότερο υπεύθυνης επιχειρηματικής συμπεριφοράς, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό συγγραφής εργασίας για την ΕΚΕ.

το θέμα της εργασίας του τρίτου διαγωνισμού είναι:

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

◘  με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και

◘ κατά προτίμηση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτο – διατροφής

Οι παραπάνω κλάδοι είναι ενδεικτικοί και όχι υποχρεωτικοί.

Βραβεία: Συμμετοχή των τριών νικητήριων ομάδων φοιτητών σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε αποστέλλοντας email στο csr-na-contest@csrhellas.org ή στο τηλ. 210-33 87 422.

Υπεύθυνη έργου: κ. Άντα Παπασταμέλου

Οι νικητές

Οι τρείς νικήτριες ομάδες του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού και οι τίτλοι των εργασιών τους αναγράφονται παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία είναι ισότιμα και η σειρά που ακολουθεί τυχαία:

“H Υπεύθυνη Συμπεριφορά στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών Οδηγεί στην Αειφόρο Επιχειρηματική Επιτυχία”: Φωτεινή Φραγκατσή – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  Ιωάννα Μαυρίδου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Σοφία Χασιώτη – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Θεοδώρα Φραγκατσή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

“Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ως μοχλός ανάπτυξης του Αθλητισμού στην Ελλάδα”:  Αναστασία Ιωάννου – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Σπυριδούλα Γιαννοπούλου – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Χρήστος Καρράς – Πανεπιστήμιο Πατρών

“Η Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ελληνικών Συστημικών Τραπεζών υπό το Πρίσμα της Διαχρονικής Συγκριτικής Ανάλυσης των Εκθέσεων ΕΚΕ”: Θεόδωρος Κέντης – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ζωγραφιά Μάρκου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεοδοσία Μάρκου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οι τρεις νικήτριες ομάδες ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016 και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και σε ενημερωτική συνάντηση, σχετικά με θέματα ΕΚΕ, στο CSR Europe.

Like us on Facebook
fb-06-small
Οι νικητές του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού στις Βρυξέλλες

Ημέρα 1η: Το καλωσόρισμα στην πόλη και η επίσκεψη στο CSR Europe

Την πρώτη μέρα, οι ομάδες συναντήθηκαν με στελέχη του CSR Europe στα γραφεία τους στο κέντρο των Βρυξελλών. Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, ενημερώθηκαν για θέματα ΕΚΕ και έμαθαν για τις δράσεις του CSR Europe δίνοντας έμφαση στην πολύ σημαντική πρωτοβουλία European Pact4Youth, που αφορά την απασχόληση των νέων. Στη συνέχεια, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τα κυριότερα σημεία των εργασιών τους και ακολούθησε συζήτηση.

Ακούσαμε για την ΕΚΕ στο πεδίο του Aθλητικού Tουρισμού, έμπνευση για το οποίο αποτέλεσε ο εθελοντισμός σε μαραθώνιο των ίδιων των μελών της ομάδας, μάθαμε για την εξέλιξη της ΕΚΕ στον κλάδο των Tραπεζών, όπου μέσα σε μια Ελλάδα της κρίσης έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ εξερευνήσαμε και το χώρο των Τηλεπικοινωνιών, στον οποίο μέσα από την ΕΚΕ, κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα φροντίζουν για την εταιρική τους υπευθυνότητα.

Η μέρα έκλεισε με δείπνο της αποστολής σε γνωστό βέλγικο εστιατόριο στην Grande Place, την πιο κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, όπου δοκιμάσαμε την τοπική κουζίνα, συζητήσαμε για την εμπειρία του διαγωνισμού και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες.

Ημέρα 2η: Η επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η δεύτερη και πιο γεμάτη μέρα του εκπαιδευτικού αυτού ταξιδιού, επιφύλασσε την επίσκεψη της αποστολής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη συμμετοχή σε μια σειρά παρουσιάσεων, συζητήσεων και ομιλιών ειδικά σχεδιασμένες για τα ενδιαφέροντα των νικητών.

Η μέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ Θεόδωρου Καλλιάνου, πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βόννης, πάνω στις δημογραφικές τάσεις, στις κλιματικές αλλαγές και την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ευρώπη, εστιάζοντας στη συνθήκη της Λισαβόνας και τις προτεραιότητες Juncker. Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Χατζηφώτης, μέλος του Γραφείου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, μίλησε για το μεταναστευτικό, τους πρόσφυγες και την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο κ. Αντώνης Παπακώστας, προϊστάμενος διοικητικής μονάδας τμήματος Επικοινωνίας με τους Πολίτες, παρουσίασε στην ομάδα το πρόγραμμα Europe Direct, μέσα από το οποίο οι χρήστες μπορούν να μάθουν τα πάντα για την Ευρώπη σε μορφή ερώτησης-απάντησης, ενώ ακολούθησε η διαδραστική ομιλία της κα. Άννα-Μαρίας Γιαννοπούλου, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το νέο πρόγραμμα Erasmus+. Τέλος, ο κ. Διονύσης Τσαγκρής, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ, πρόσφερε τις γνώσεις και στοιχεία πάνω στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και πώς μπορούν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης να τις αξιοποιήσουν.

Ημέρα 3η: Η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το τέλος του ταξιδιού

Tην τελευταία μέρα του ταξιδιού η αποστολή του CSR Hellas επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί, ο κ. Βασίλης Καναράς, Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας, αφού καλωσόρισε τις ομάδες και τις ξενάγησε στο χώρο, παρουσίασε τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζοντας στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ήταν ανοικτός στις ερωτήσεις τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, νιώθοντας τον παλμό της Ευρώπης από πρώτο χέρι.

Μέσα στις τρεις αυτές μέρες, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αξιοθέατα της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, να δοκιμάσουν παραδοσιακές βέλγικες γεύσεις, να ζήσουν την νυχτερινή ζωή της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν νέες φιλίες μεταξύ τους.

Ολοκληρώθηκε έτσι το μοναδικό αυτό ταξίδι στις Βρυξέλλες και ο Φοιτητικός Διαγωνισμός για την ΕΚΕ του CSR Hellas. Η απονομή βραβείων των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση τον Ιανουάριο 2017. Για περισσότερα, μείνετε συντονισμένοι.

Με τη Συνεργασία

Με την υποστήριξη

Οι νικητές ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016. Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και σε ενημερωτική συνάντηση στο CSR Europe.

Διαδικασία Συμμετοχής στο Διαγωνισμό

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Kάνετε Εγγραφή στο Διαγωνισμό, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, απ’ όπου θα μπορείτε να κατεβάστε και να αποθηκεύσετε το πρότυπο (template) εργασίας βάσει του οποίου μπορείτε να συντάξετε την εργασία σας. Το συγκεκριμένο είναι το σημαντικότερο εργαλείο για τη σύνταξη της εργασίας.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό αλλά δεν συμπληρώνετε ομάδα εργασίας που να αποτελείται από 3-4 άτομα;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για να ολοκληρώσετε τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό πρέπει να ανεβάσετε την εργασία σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Θα σας χρειαστεί ο μοναδικός αριθμός συμμετοχής σας.
1. Το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή .doc /. docx και να μην υπερβαίνει τα 5ΜΒ.
2.Η ονομασία του αρχείου πρέπει να είναι γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και να έχει την παρακάτω μορφή: [Μοναδικός Αριθμός Συμμετοχής]_[Τίτλος εργασίας σας με λατινικούς χαρακτήρες].doc /.docx
3. Στην εργασία σας, αποφύγετε την αναφορά σε προσωπικά δεδομένα πχ το όνομά σας, το Πανεπιστήμιό σας κ.λπ.