ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που επιθυμούν μεγαλύτερη διαφάνεια των προϊόντων, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο πιστοί σε εταιρείες που τους παρέχουν σχετικά στοιχεία. Μια νέα έρευνα για το 2016, της Label Insight, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2000 καταναλωτών, με θέμα την Διαφάνεια των προϊόντων. Εμφανίζει πως περίπου το 40% των καταναλωτών θα στραφούν σε ένα νέο εμπορικό σήμα, αν τους προσφέρει πλήρη διαφάνεια για τα προϊόντα, ενώ το 81% θα ψάξουν όλες τις επιλογές από την συγκεκριμένη εταιρεία, αν τελικά την επιλέξουν.

Επίσης, στην έκθεση παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με το τι ζητούν οι καταναλωτές από τις εταιρείες, πως θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και πως αυτές οι πληροφορίες επηρεάζουν την αγορά και την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην εταιρεία. Το 94% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να είναι πιστοί σε μια εταιρεία που τους προσφέρει πλήρη διαφάνεια. Παράλληλα, σχεδόν 9 στους 10, ανέφεραν ότι η διαφάνεια είναι σημαντική για αυτούς σε κάθε κατηγορία τροφίμων (π.χ. γλυκά, σνακ) και περίπου ο ίδιος αριθμός δήλωσε ότι επιβεβαιώνουν τους όρους «Υγιή» και «Θρεπτικό» με τον έλεγχο της ετικέτας ή/και με αναζήτηση για παραπάνω πληροφορίες σε δικτυακούς τόπους.

Επιπλέον η έκθεση στηρίζει ότι 86% των νέων μητέρων, ηλικίας 18-34, θα πλήρωναν περισσότερα για ένα προϊόν με πλήρη διαφάνεια σε σύγκριση με το 73% όλων των ερωτηθέντων. Το 53% των νέων μητέρων επίσης, θα προτιμούσαν μια εφαρμογή για κινητά, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας για «υγιεινά» προϊόντα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές (56%) ανέφεραν ότι όσες πιο πολλές πληροφορίες μια εταιρεία τους προσφέρει τόσο πιο πολύ θα εμπιστεύονται την εταιρεία. Το πιο κάτω γράφημα, παρουσιάζει ποιες πληροφορίες επηρεάζουν την γνώμη των καταναλωτών.

Categories: SDG 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, ΑΓΟΡΑ, and ΝΕΑ ΕΚΕ ΔΙΕΘΝΗ.
Key Words: Διαφάνεια.
Κλάδος: Ποτά, Προσωπικά και Οικιακά Αγαθά, Τρόφιμα, and Φαγητό και Ποτό.