ΜΕΧΡΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ “ΑI WEIWEI AT CYCLADIC” ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες  του, το Μουσείο,  την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου,  θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κάθε Πέμπτη στις 18.00, κάθε Σάββατο στις 11.00 και στις 14.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 14.00, το Μουσείο διοργανώνει ξεναγήσεις για το κοινό. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνονται με δελτίο προτεραιότητας (η διανομή τους ξεκινά μία ώρα πριν από κάθε προγραμματισμένη ξενάγηση).

Η έκθεση «Αi Weiwei at Cycladic» είναι η  πρώτη έκθεση του δημοφιλούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή στην Ελλάδα αλλά και η πρώτη παρουσίαση έργων του σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως.  Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά έργα του καλλιτέχνη καθώς και νέα έργα που εμπνεύστηκε από την προσφυγική κρίση κατά την παραμονή του στη Λέσβο. Τις εντυπώσεις κερδίζει το Standing Figure (2016), ένα γλυπτό που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση, το οποίο παραπέμπει στα ειδώλια τύπου Σπεδού που κυριαρχούσαν κατά την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο (2800-2300 π.Χ).

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ai Weiwei at Cycladic» προβάλλεται επίσης το ντοκυμαντέρ της Alison Klayman «Αi Weiwei:Never Sorry», που το 2012 σάρωσε τα διεθνή βραβεία και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Στο ντοκυμαντέρ η κάμερα ακολουθεί τον Ai Weiwei σε κάθε του βήμα, καταγράφοντας τη ζωή και το έργο του. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του μεγάλου κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή που αποκαλύπτει την πολυετή προσπάθειά του να ξεσκεπάσει τη βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από την επίφαση  «δημοκρατίας» στη σύγχρονη Κίνα.

Categories: ΝΕΑ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.