Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» –  Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» και η εταιρεία BASF Ελλάς ΑΒΕΕ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε Συνέντευξη Τύπου, τη Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00, στην Μικρή Αίθουσα του Κεντρικού Αμφιθεάτρου «Θέμις Κανελλόπουλος».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ», κ. Γιώργος Νούνεσης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, κ. Βασίλης Γούναρης, θα παρουσιάσουν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού Kids’ Lab “Clever Foodies” της BASF και «Παρατηρώντας την επιστήμη» του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ».

Το πρόγραμμα Kids’ Lab της BASF είναι ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό και δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα χημείας που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1997 στο Ludwigshafen της Γερμανίας, ήδη υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων κοινωνικής δέσμευσης της BASF παγκοσμίως.

Επίσης, στο παράλληλο πρόγραμμα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» «Παρατηρώντας την Επιστήμη», οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες της βιολογίας αλλά και άλλων επιστημών, μέσα από απλές και διασκεδαστικές δράσεις.

 

Πρόγραμμα :

09.30 – 11.00 :     KidsLabClever Foodies” της BASF με μαθητές δημοτικού σχολείου – Κτήριο Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής

09.30 – 11.00 :     «Παρατηρώντας την Επιστήμη» του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ» με μαθητές δημοτικού σχολείου – Κτήριο Βιβλιοθήκης

11.00 – 11.30:      Συνέντευξη τύπου, Μικρή Αίθουσα του Κεντρικού Αμφιθεάτρου «Θέμις Κανελλόπουλος»

11.30  –                 coffee break

 

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μπορούν να παρακολουθήσουν τα δύο προγράμματα. Οι κινηματογραφιστές των τηλεοπτικών σταθμών και οι φωτογράφοι θα μπορούν να πάρουν πλάνα από τα προγράμματα ( 9.30 – 10.30).

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας έως 3.10.17 (στοιχεία επικοινωνίας, ειδικότητες, επωνυμία εργασίας) προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια για την είσοδο στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δ».

 

Π.Α. κ. Ζωή Φλωράτου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ΕΚΕΦΕ «Δ», zfloratou@central.demokritos.gr, τηλ. 2106503040

Διεύθυνση: Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ & Νεαπόλεως 27, 15341 Αγία Παρασκευή

Χάρτης : http://www.demokritos.gr/contents.aspx?catid=28

www.demokritos.gr

 

κ. Αθηνά Κυλάφη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, athina.kylafi@basf.com, τηλ. 210 6860210.

 

Για το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»:

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»  είναι  Δημόσιο, Διεπιστημονικό  Ερευνητικό Κέντρο στις Φυσικές Επιστήμες με παράλληλες δραστηριότητες στην Εκπαίδευση, την Επικοινωνία της Επιστήμης και την Υποστήριξη της Καινοτομίας. Περιλαμβάνει πέντε Ινστιτούτα: Νανοεπτιστήμης & Νανοτεχνολογίας  –  Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής – Βιοεπιστημών και Εφαρμογών – Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

 

Σχετικά με τη BASF

Στη BASF, δημιουργούμε χημεία για ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Οι περίπου 114.000 εργαζόμενοι του Ομίλου της BASF συμβάλλουν στην επιτυχία των πελατών μας σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας και σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Η γκάμα των προϊόντων μας διαρθρώνεται σε πέντε τομείς: Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions και Oil & Gas. Η BASF κατέγραψε πωλήσεις ύψους περίπου €58 δισεκατομμύρια το 2016. Η BASF είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (BAS), του Λονδίνου (BFA) και της Ζυρίχης (AN). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.basf.com και το www.basf.gr.

Categories: ΝΕΑ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.