– ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Με πρωτοβουλία του CSR HELLAS ξεκίνησε ήδη η αναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος
Το έργο έχει αναλάβει η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ

Το CSR HELLAS, θεσμικός εκφραστής της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, από την πρώτη στιγμή ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις τραγικές πυρκαγιές στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, συντονίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τα μέλη του.

Η πρώτη δράση, στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να υλοποιείται ήδη από εχθές Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 με την επαναναφύτευση του καμένου τμήματος της Λεωφόρου Μαραθώνος μήκους 4,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ειδική επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του Δήμου Μαραθώνα και του CSR HELLAS με την ανάληψη του έργου από την Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η οποία αναλαμβάνει τη δωρεά των απαιτούμενων δέντρων από τα φυτώριά της και τις εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και φύτευσης.

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα σειράς συναντήσεων του CSR HELLAS με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, καθώς και με την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την αποτύπωση αναγκών που ανακύπτουν σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης και δεν προβλέπεται να καλυφθούν από τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της Πολιτείας. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και ειδικότερα του Στόχου 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)
Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Σήμερα (Απρίλιος 2017) τα μέλη του ανέρχονται σε 134. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe –του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)– που εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις μέλη του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Το CSR HELLAS συντονίζει τη Γραμματεία του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Περισσότερες Πληροφορίες: CSR HELLAS – Info@csrhellas.org – 2103387422

Categories: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ and ΝΕΑ CSR HELLAS.
Key Words: Δράση για το Κλίμα.