ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 2020

Το κίνημα αλλαγής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στην Ευρώπη προσδιορίζει τις κύριες προτεραιότητές του μέσω της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020 για την ΕΚΕ, που παρουσιάζεται σήμερα 19 Ιουνίου στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EXPO MILANO 2015.
Λόγω της επιτακτικής ανάγκης να αντιμετωπιστούν: η ανεργία, η κλιματική αλλαγή και οι δημογραφικές μεταβολές στην Ευρώπη, το κίνημα αλλαγής για την ΕΚΕ διαμόρφωσε την Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020, με σκοπό να υλοποιηθεί έως το 2020.
Υπό την καθοδήγηση του CSR Europe, του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Δικτύου για την ΕΚΕ, στη διαμόρφωση της Διακήρυξης συνεργάστηκαν 42 Εθνικά Δίκτυα ΕΚΕ εκπροσωπώντας περισσότερες από 10.000 εταιρείες από όλη την Ευρώπη.
Η Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020 καλεί τους ανθρώπους τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν προκειμένου να ασχοληθούν με τρεις κύριες προτεραιότητες στρατηγικής στο χρονικό διάστημα των πέντε ετών μέχρι το 2020, που είναι:

  1. Να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα των διοικητικών συμβουλίων, της διοίκησης και των αλυσίδων αξίας η απασχολησιμότητα και η ένταξη χωρίς διακρίσεις.
  2. Να κινητοποιηθούν οι επιχειρήσεις ώστε να εμπλακούν ενεργά, ως αφοσιωμένοι συνεργάτες, στην ανάπτυξη των κοινωνιών, των πόλεων και των περιφερειών και να εφαρμόσουν νέες μεθόδους αειφόρου παραγωγής, κατανάλωσης και τρόπου ζωής.
  3. Να τεθούν στο επίκεντρο της επιχειρηματικής συμπεριφοράς η διαφάνεια και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Επιχειρηματική Διακήρυξη αποτελεί την απάντηση του κινήματος ΕΚΕ στις προκλήσεις που τέθηκαν στα πλαίσια της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρώπη 2020 (Europe 2020), που στοχεύει σε ανάπτυξη έξυπνη, αειφόρο και χωρίς αποκλεισμούς.
Ο κ. Etienne Davignon, Πρόεδρος του CSR Europe και τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στους στόχους της Επιχειρηματικής Διακήρυξης είπε:

Με εμπειρία 50 και πλέον ετών σε κυβερνητικές θέσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα, θεωρώ ότι πρόκειται για μια από τις πιο φιλόδοξες πρωτοβουλίες που έχω συναντήσει ποτέ – πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης μέσω πρακτικών λύσεων που προτείνονται από τις επιχειρήσεις. Σας καλούμε να συμμετέχετε!

ETIENNE DAVIGNON

Η πορεία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την επίτευξη των προτεραιοτήτων της Επιχειρηματικής Διακήρυξης θα παρακολουθείται για τα επόμενα πέντε χρόνια από την εφαρμογή , Business Impact Maps στην ιστοσελίδα του CSR Europe μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται εκατοντάδες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.
Το CSR Europe καλεί τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας τις δικές τους πρωτοβουλίες.
Την Επιχειρηματική Διακήρυξη και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση παρουσίασής της στο Μιλάνο μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του CSR Europe.
Η παρουσίαση της Επιχειρηματικής Διακήρυξης θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 (από 11:40 π.μ. έως 12:40 μ.μ.) κατά το συνέδριο με τίτλο «Last Call to Europe 2020», που γίνεται στο Μιλάνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης EXPO MILANO, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής του έχει αναλάβει το ιταλικό Επιχειρηματικό Δίκτυο Sodalitas.

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου
Ώρα: 11:40 π.μ. -12:40 μ.μ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

  • Viscount Etienne Davignon, President-CSR Europe & former Vice President-European Commission
  • Stefan Crets, Executive Director, CSR Europe
  • Άλλοι ηγέτες του ευρωπαϊκού κινήματος ΕΚΕ

ΤΙΤΛΟΣ & ΧΩΡΟΣ

«Last Call to Europe 2020»
EXPO Auditorium, Milan Expo site

Categories: ΝΕΑ CSR HELLAS.
Key Words: Αδήλωτη Εργασία.