H ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ

To CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, άνοιξαν την αυλαία του διαλόγου για το «επιχειρείν υπευθύνως», σε μία σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσαν στο ΕΒΕΑ με θέμα «H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε περιόδους κρίσης».

Τα 200 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων (Διευθύνοντες Σύμβουλοι & Διευθυντές ΕΚΕ) που μετείχαν στη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις 10 καταξιωμένων ομιλητών οι οποίοι παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τη συμπεριφορά των καταναλωτών, την εξέλιξη των πεπραγμένων στους απολογισμούς των επιχειρήσεων, τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. και τις προφανείς επιρροές στο επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς επίσης και 4 διαφορετικά μοντέλα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας από ισάριθμες επιχειρήσεις, στο περιβάλλον της πενταετούς κρίσης (2010-2015) στην Ελλάδα.

Κοινός τόπος για τους εκπροσώπους των ηγεσιών των δύο φορέων, κκ. Νικήτα Κωνσταντέλλου, Προέδρου ΕΑΣΕ και Δ.Σ. ICAP Group και Πάκη Παπαδημητρίου, Αντιπροέδρου CSR Hellas και Δ/ντή Εταιρικής Ποιότητας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, είναι ότι η Αξιοκρατία, η Υπευθυνότητα και η Λογοδοσία πρέπει να εντάσσονται στον κώδικα ηθικής της επιχείρησης, των μελών του ΔΣ και της εταιρικής της διακυβέρνησης.

Από πλευράς εισηγητών, η κ. Κιάρα Κόντη, Manager, EY Climate Change & Sustainability Services, ανέφερε ότι απολογισμοί εταιρικής υπευθυνότητας δημοσιεύονται κατά 93% από μεγάλες επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 500 εργαζομένων και κύκλο εργασιών άνω των 40 εκατ. ευρώ. Παρατήρησε ωστόσο την αυξητική τάση για απολογισμούς πλέον και από μικρότερες εταιρείες, καθώς αναγνωρίζουν την ΕΚΕ ως ευκαιρία στη δημιουργία μακροπρόθεσμης υπεραξίας. Ο κ. Δημήτρης Μαύρος, τ. Πρόεδρος Ινστιτούτου Επικοινωνίας, Δ/νων Σύμβουλος Black Cherry Advertising, ανέλυσε τις τάσεις και τις συμπεριφορές των καταναλωτών από την παρατεταμένη κρίση στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι το 43,6% επιβραβεύει τις κοινωνικά υπεύθυνες, ενώ το 58,1% τιμωρεί τις κοινωνικά μη υπεύθυνες εταιρείες.

Ο κ. Νικόλαος Μέλιος, ταμίας CSR Hellas, Υπ/ντής ΕΚΕ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Ομίλου, τεκμηρίωσε γιατί η ΕΚΕ αποτελεί το πλαίσιο που βοηθά τις επιχειρήσεις και την αγορά για την έξοδο από την κρίση, ενώ ο κ. Απόστολος Πεταλάς, Αντιπρόεδρος ΕΑΣΕ και Δ/νων Σύμβουλος του Group Fourlis, αναφέρθηκε στον θετικό αντίκτυπο που προκαλεί στην τοπική κοινωνία το πρόγραμμα ΕΚΕ ενός ομίλου 4.000 εργαζομένων. Η κ. Αλεξία Μαχαίρα, μέλος Δ.Σ. CSR Hellas, Communication & Sustainability Manager AB Βασιλόπουλος μίλησε για τη στρατηγική του ομίλου Delhaize, για την ιδιωτική ετικέτα και για τη σημασία που προσδίδει η εταιρεία σε όλο το κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο κ. Γιάννης Μπαλακάκης, Αν. Μέλος Δ.Σ. ΕΑΣΕ, Επικεφαλής της ομάδας ΕΚΕ της ΕΑΣΕ και Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute, έκανε αναφορά στη στρατηγική ΕΚΕ της ΕΑΣΕ, τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η ΕΑΣΕ στον τομέα της ΕΚΕ και τον σημαντικό ρόλο της συνεργασίας με το CSR Hellas και παρουσίασε το μοντέλο βιωσιμότητας του Geo Routes για τον τουρισμό, που στηρίζεται στο τρίπτυχο «πολιτισμός-τουρισμός-ανάπτυξη». Ο κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Hellas Gold ανέπτυξε το εκτεταμένο πρόγραμμα για την ΕΚΕ, το οποίο η εταιρεία υλοποιεί, σε περιβάλλον αμφισβήτησης, στους τομείς «κοινωνία, περιβάλλον και πολιτισμός».

Ο Αντιπρόεδρος του CSR Hellas Πάκης Παπαδημητρίου, μίλησε για τη νέα εποχή που ανατέλλει για την ΕΚΕ, για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) και αναφέρθηκε στη φάση αναθεώρησης που θα επέλθει μετά την ευρωπαϊκή διαβούλευση και τη νέα οδηγία λογοδοσίας.

Τα συμπεράσματα, που παρουσίασε ο συντονιστής του διαλόγου, κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ & Πρόεδρος του σωματείου ΑΞΙΟΤΗΣ, είναι αυτά:

1ον : η κοινωνική υπευθυνότητα οφείλει να αποτελεί βασικό πυλώνα του μάνατζμεντ και της στρατηγικής της επιχείρησης και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου «επιχειρείν». Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επιχειρήσεις δεν μείωσαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αύξησαν την κοινωνική δράση τους, προσαρμόζοντάς την βέβαια στις απαιτήσεις των καιρών.

2ον : η κρίση μας έβγαλε από τη ραστώνη, μας «ανάγκασε» να διαφοροποιήσουμε τις προτεραιότητές μας, να ευαισθητοποιηθούμε στον εθελοντισμό και στην κοινωνική αλληλεγγύη και να σταθούμε μπροστά στην προσωπική ευθύνη που φέρει καθένας μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

3ον : η ΕΚΕ αποτελεί επένδυση για την αειφόρο ανάπτυξη. Η επιχείρηση που επενδύει ειλικρινά, συνειδητά κι υπεύθυνα σε δράσεις ΕΚΕ αντιλαμβάνεται το ρόλο που της αναλογεί ως υπεύθυνη εταιρεία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο συνυπάρχει και συν-λειτουργεί.

Απόφαση της ΕΑΣΕ και του CSR Hellas είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει ετήσιο θεσμό όπου τα μέλη των δύο φορέων θα ενημερώνονται για τις εξελίξεις, ενισχύοντας την περεταίρω προώθηση των αρχών της ΕΚΕ σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Categories: ΑΓΟΡΑ and ΝΕΑ CSR HELLAS.
Key Words: Αδήλωτη Εργασία, Αξιοπρεπής Απασχόληση, Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας, and Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες.