1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός ΕΚΕ

Περιγραφή Διαγωνισμού

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη φέρει το όνομα του επί σειρά ετών αείμνηστου προέδρου του CSR HELLAS, Νίκου Αναλυτή, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ιδέα της ένταξης της ΕΚΕ στη διδακτέα ύλη της εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

το θέμα του πρώτου διαγωνισμού ήταν:

“Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”

Το CSR HELLAS, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους και ιδιαίτερα στους μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), προκήρυξε το Δεκέμβριου του 2013, τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την ΕΚΕ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών την 31η Μαρτίου 2014.

Μέσω του διαγωνισμού, ομάδες 3-4 πανεπιστημιακών φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων οι επιστημονικές δραστηριότητες (π.χ. έρευνα, διδασκαλία, σεμινάρια κ.λπ.) περιλαμβάνουν την ΕΚΕ, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους, στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις αξίες που προϋποθέτει η εφαρμογή της ΕΚΕ στην πράξη.

Οι νικητές του πρώτου βραβείου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων ΕΥΕ 2014, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο το Μάιο του 2014.

afisa-1st-competition-medium

Στιγμές Νικητών