Revolution Slider Error: Slider with alias 3d-contest-sponsors not found.
Maybe you mean: 'newspagetop' or 'generalnews' or 'home-slider-01' or 'ceol' or 'NEWS' or 'covid-site'

3ος Φοιτητικός Διαγωνισμός ΕΚΕ

Περιγραφή Διαγωνισμού

Το CSR HELLAS, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις στο διάλογο για την υιοθέτηση μιας περισσότερο υπεύθυνης επιχειρηματικής συμπεριφοράς, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό συγγραφής εργασίας για την ΕΚΕ.

το θέμα της εργασίας του τρίτου διαγωνισμού είναι:

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

◘  με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και

◘ κατά προτίμηση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτο – διατροφής

Οι παραπάνω κλάδοι είναι ενδεικτικοί και όχι υποχρεωτικοί.

Βραβεία: Συμμετοχή των τριών νικητήριων ομάδων φοιτητών σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε αποστέλλοντας email στο csr-na-contest@csrhellas.org ή στο τηλ. 210-33 87 422.

Υπεύθυνη έργου: κ. Άντα Παπασταμέλου

Η βράβευση

Την Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών και η κοπή πίτας του CSR Hellas στον μοναδικό χώρο του Μουσείου Κυκλαδίτικης και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν και οι νικητές του 3ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής». Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφορά καφέ και κερασμάτων στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησε η κοπής της βασιλόπιτας από την Πρόεδρο ΔΣ του CSR Hellas, κ. Μαρία Αλεξίου. Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών, όπου ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα παρέλαβε τον τιμητικό έπαινο. Τα βραβεία απένειμαν οι: κ. Γιακουμάκης Εμμανουήλ, Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Χριστίνα Καραϊτίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο κ. Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γραφείο Πληροφόρησης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Με το πέρας της βράβευσης, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν ομιλία για το έργο της ΜΚΟ «Μαζί για το παιδί», στην  οποία αναφέρθηκαν οι δράσεις τους, τα προγράμματα που τρέχουν, αλλά και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να συνεισφέρει. Ακολούθησε η ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα δράσης του CSR Hellas για το 2017.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε έκθεση του μουσείου, η οποία είναι περιοδική και λίγοι έχουν την ευκαιρία να δουν, ενώ στο τέλος δεν έλειψε και το networking μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Οι νικητές

Οι τρείς νικήτριες ομάδες του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού και οι τίτλοι των εργασιών τους αναγράφονται παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία είναι ισότιμα και η σειρά που ακολουθεί τυχαία:

“H Υπεύθυνη Συμπεριφορά στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών Οδηγεί στην Αειφόρο Επιχειρηματική Επιτυχία”: Φωτεινή Φραγκατσή – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  Ιωάννα Μαυρίδου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Σοφία Χασιώτη – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Θεοδώρα Φραγκατσή – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

“Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ως μοχλός ανάπτυξης του Αθλητισμού στην Ελλάδα”:  Αναστασία Ιωάννου – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Σπυριδούλα Γιαννοπούλου – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Χρήστος Καρράς – Πανεπιστήμιο Πατρών

“Η Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ελληνικών Συστημικών Τραπεζών υπό το Πρίσμα της Διαχρονικής Συγκριτικής Ανάλυσης των Εκθέσεων ΕΚΕ”: Θεόδωρος Κέντης – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ζωγραφιά Μάρκου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεοδοσία Μάρκου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οι τρεις νικήτριες ομάδες ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016 και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και σε ενημερωτική συνάντηση, σχετικά με θέματα ΕΚΕ, στο CSR Europe.

Like us on Facebook
fb-06-small

Με τη Συνεργασία

Με την υποστήριξη

Οι νικητές ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2016. Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και σε ενημερωτική συνάντηση στο CSR Europe.

Διαδικασία Συμμετοχής στο Διαγωνισμό

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Kάνετε Εγγραφή στο Διαγωνισμό, συμπληρώνοντας την Αίτηση Συμμετοχής. Στη συνέχεια θα λάβετε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, απ’ όπου θα μπορείτε να κατεβάστε και να αποθηκεύσετε το πρότυπο (template) εργασίας βάσει του οποίου μπορείτε να συντάξετε την εργασία σας. Το συγκεκριμένο είναι το σημαντικότερο εργαλείο για τη σύνταξη της εργασίας.

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό αλλά δεν συμπληρώνετε ομάδα εργασίας που να αποτελείται από 3-4 άτομα;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για να ολοκληρώσετε τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό πρέπει να ανεβάσετε την εργασία σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Θα σας χρειαστεί ο μοναδικός αριθμός συμμετοχής σας.
1. Το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή .doc /. docx και να μην υπερβαίνει τα 5ΜΒ.
2.Η ονομασία του αρχείου πρέπει να είναι γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και να έχει την παρακάτω μορφή: [Μοναδικός Αριθμός Συμμετοχής]_[Τίτλος εργασίας σας με λατινικούς χαρακτήρες].doc /.docx
3. Στην εργασία σας, αποφύγετε την αναφορά σε προσωπικά δεδομένα πχ το όνομά σας, το Πανεπιστήμιό σας κ.λπ.