21.06.2017-Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του Eu talent

Περιγραφή

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), σας καλούν σε δίωρη συνάντηση που συνδιοργανώνουν, με θέμα «Η συμβολή της μαθητείας στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21.06.2017 και ώρες 17:30 – 19:30, στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). 

Η συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΘ και CSR HELLAS, για την προώθηση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία» (European Pact for Youth), που στοχεύει σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας και πρώτης απασχόλησης για τους νέους της Ευρώπης, καθώς επίσης στο πλαίσιο της υλοποίησης από το CSR HELLAS του συγχρηματοδοτούμενου έργου Eu talent (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+), που αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας.

Η μαθητεία, η διαδικασία δηλαδή κατάρτισης νέων εργαζομένων σε ένα επάγγελμα ή μια τέχνη με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση, μπορεί να αποτελέσει ένα καίριας σημασίας εργαλείο για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης. Ζητούμενο επομένως είναι η ενσωμάτωση κριτηρίων ποιότητας στις προσφερόμενες από τις επιχειρήσεις θέσεις μαθητείας, καθώς και η προσπάθεια διεύρυνσης του αριθμού τέτοιων θέσεων, ώστε ο θεσμός να λειτουργήσει προς όφελος και των δύο μερών (επιχειρήσεων – μαθητευόμενων), συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας των νέων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, στην προαναφερόμενη συνάντηση θα παρουσιαστούν τα κριτήρια ποιότητας και το εργαλείο αυτό-αξιολόγησης του επιπέδου ενσωμάτωσής τους στα προσφερόμενα προγράμματα μαθητείας των επιχειρήσεων που έχει εκπονηθεί με τη συνεργασία του CSR HELLAS στο πλαίσιο του προγράμματος Eu talent.

Παράλληλα, επιχειρήσεις που αξιοποιούν το θεσμό της μαθητείας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, ώστε να αναπτυχθεί στη συνέχεια διάλογος ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούνται να μεταβούν στο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/h-symbolh-ths-ma8hteias-thes .

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε την εμπειρία της επιχείρησής σας από την εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, με την κα Αθανασία Καραμέρου, Υπεύθυνη Συντονισμού Έργων, τηλ. 210 3387422-3 (εσωτ.108), e-mail ath@csrhellas.org .

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, αρμόδιος Γ. Εμμανουηλίδης, τηλ. 2310 370181, e-mail emmanouilidis@ebeth.gr.

 

Διοργανωτής

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και CSR HELLAS

Πληροφορίες

Αθανασία Καραμέρου
ath@crshellas.org
2103387422

'Εναρξη

21/06/2017
5:30 pm

Λήξη

Wednesday, 21/06/2017
7:30 pm

Τοποθεσία

Categories: SDG 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, SDG 8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, and ΝΕΑ CSR HELLAS.
Key Words: EUTalent and PACT FOR YOUTH.