M_AB-BASILOPOULOS

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι εταιρία λιανικής τροφίμων με πάνω από 77 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά με προσήλωση στην ποιότητα, στην ποικιλία προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και την άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Από την ίδρυσή της το 1939 έως και σήμερα που αποτελεί μέλος της διεθνούς οικογένειας Delhaize (από το 1992), η ΑΒ βρίσκεται σε συνεχή τροχιά υγιούς ανάπτυξης λειτουργώντας περισσότερα από 340 καταστήματα σε όλη τη χώρα, απασχολώντας συνολικά 12.700 εργαζομένους, ενώ διατηρεί την ελληνική της ταυτότητα στηρίζοντας τους ανθρώπους της και την εγχώρια αγορά.
Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών, των συνεργατών και των κοινωνιών που δραστηριοποιείται, η εταιρεία σχεδιάζει πρωτοβουλίες, με γνώμονα την Εταιρική Υπευθυνότητα, η οποία αγκαλιάζει όλες τις δράσεις της, όπως αποτυπώνονται μέσα από τους τρείς πυλώνες, «Άνθρωπος», «Προϊόντα»,και «Περιβάλλον». Στο πλαίσιο αυτό η ΑΒ αναλαμβάνει συστηματικές δράσεις για τους ανθρώπους της και τις τοπικές κοινωνίες («52 εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα» Πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων κτλ). Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2015, η ΑΒ διέθεσε συνολικά το ποσό των 1.4 εκ. € βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τόσο προβλήματα σίτισης όσο και απρόσμενες δυσκολίες.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις δράσεις της ΑΒ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:http://www.ab.gr/

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

AB_52weeks_21x28_GIRL

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Για εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής, της φιλοσοφίας και της κουλτούρας μας. Η προσοχή μας στρέφεται σε προγράμματα που αφορούν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιούμαστε, στους ανθρώπους μας, στα προϊόντα που διαθέτουμε στα καταστήματα μας και στην προστασία του περιβάλλοντος.
H ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη, είναι σίγουρα προτεραιότητά μας. Μέσα από το μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούμε με τίτλο «52 εβδομάδες, 52 Δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», το 2013-2014, υποστηρίξαμε εκατοντάδες ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα σίτισης ενισχύοντας οικονομικά 52 φορείς σε όλη την Ελλάδα, ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 και για το 2016 συνεχίζουμε με το ίδιο πρόγραμμα εστιάζοντας στα παιδιά. Στην ίδια κατεύθυνση και με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, έχουμε αναπτύξει πολλές ακόμα δράσεις όπως το πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα και τις αποθήκες της ΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των 2 προγραμμάτων η εταιρεία μας διέθεσε πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και απρόσμενες δυσκολίες το 2015. Παράλληλα καινοτομούμε, αναπτύσσοντας συνέργειες με ΜΚΟ και άλλους φορείς. Πιο πρόσφατη από αυτές, η συνεργασία μας με την WWF, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο θέσαμε ως στόχο και βάλαμε τα εχέγγυα για την έναρξη ενός προγράμματος βελτίωσης της βιωσιμότητας αλιευτικού στόλου. Στόχος είναι η επίτευξη βιωσιμότητας του στόλου γριγρί της Καβάλας, σύμφωνα με τα πρότυπα της οικολογικής πιστοποίησης αλιείας MSC.
Τέλος, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε σε θέματα που αφορούν στη μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος και ανακύκλωσης, καθώς έχουμε εγκαινιάσει μια νέα εποχή όσον αφορά στην κατασκευή των καταστημάτων μας, στα οποία εφαρμόζονται πρακτικές που μπορούν να παράγουν και να εξοικονομούν ενέργεια, ενώ η ΑΒ αποτελεί την πρώτη εταιρεία σε Ελλάδα και Ευρώπη που υλοποίει το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών με την ανάπτυξη Κέντρων Ανακύκλωσης.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

C.O.O

ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑ

Υπεύθυνη επικοινωνίας & ΕΚΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

A-Z: Α_α.
Γεωγ.Περιοχές: 2.Αττική.
Ετ.Μορφή: A.E..
Κλάδος: Οικιακά Είδη & Κατασκευές Σπίτι, Προϊόντα ψυχαγωγίας, Προσωπικά & Οικιακά Αγαθά, and Προσωπικά Είδη.
Οργανισμός: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Τύποι Μελών: ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΗ.